Prajitura exotica

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 110 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 50 grame      zahar pudra
  • 620 ml      Frisca
  • Portocale      fructe
  • 15 grame      ciocolata
  • 20 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 grame      zahar vanilat
  • 8 buc      oua
  • 150 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingrediente: 8 oua, 8 linguri zahar, 6 linguri faina, 2 linguri cacao, 50 g margarina Unirea Original, esenta de rom, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat. Mod de preparare blat: Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar tos si vanilat, iar galbenusurile cu restul de zahar si esenta de rom. Se amesteca lejer cele doua compozitii se adauga margarina topita si se incorporeaza usor. Adaugam cacaoa ,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o forma dreptungiulara tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit timp de 30- 35 minute.

2. Crema de mango si portocale: 3 portocale, 1 mango, 200 ml frisca lichida, 1 zahar vanilat, 10 g gelatina, 250 g margarina Unirea pentru Creme. Mod de preparare crema de mango si portocale: Mango, portocalele se curata si se taie bucati mici. Lasam cateva bucati taiate iar restul fructelor se blenduiesc formand un piure. Gelatina se hidrateaza cu suc de portocala si se adauga peste piureul de fructe si fructele ramase taiate bucati mici. Margarina se topeste, ramanand insa cateva bucati netopite,apoi mixam pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam peste crema de margarina rece, piureul de mango si portocale amestecand usor de jos in sus. Frisca se bate bine cu zaharul vanilat si se adauga peste crema de mango si portocale. Crema cu fructe de padure: 500 g fructe de padure, 400 ml frisca lichida, 50 g zahar pudra, 10 g gelatina Mod de preparare: Frisca se bate bine cu zaharul pudra. Peste fructele de padure se adauga gelatina hidratata. Amestecam apoi fructele de padure cu frisca obtinand crema.

3. Asamblare si decorare prajitura: Blatul de prajitura se taie in 3 parti egale, pe care le insiropam cu un sirop fiert din apa, zahar,esenta de portocale. Asezam pe un platou prima foaie de blat, apoi crema de mango si portocale, a 2 foaie de blat, crema cu fructe de padure si ultima parte de blat. Dam prajitura la rece pentru 4- 5 ore, apoi taiem din ea patrate. Glazuram fiecare patratel cu ciocolata topita(150 g ) cu 50 g margarina Unirea si 10 ml frisca lichida, apoi decoram cu o capsuna taiata felii.


Retete similare