Prajitura fantezie cu nuca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 70 min

Ingrediente

  • 2 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 150 grame      rahat
  • 400 grame      nuca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 3 pliculet      zahar vanilat
  • 70 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluatul: Se freaca margarina cu zaharul tos si cel vanilat, se adauga galbenusurile, smantana, esenta de vanilie, praful de copt, varful de sare si faina, apoi se framanta bine. Se obtine un aluat omogen din care se fac doua foi si intre ele se pune crema de nuci.

2. Crema de nuci: Se oparesc nucile macinate cu laptele indulcit cu zahar. Se amesteca adaugand esenta de rom si vanilie si cand s-a mai racorit adaugam si galbenusurile. Se freaca bine pana devine spumoasa.

3. Tapetam o tava cu margarina si un praf de faina, dupa care asezam una dintre foi, apoi crema de nuci si acoperim cu cealalta foie de aluat. Bagam la cuptor pentru 35 de minute.


Retete similare