Prajitura fantezie

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 250 grame      zahar pudra
  • 3 linguri      cacao
  • 420 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 550 ml      lapte
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foile: se amesteca toate ingredientele, se obtine o coca potrivita. Pandispanul: se bat cele 6 albusuri spuma, se adauga cele 6 linguri de zahar si se pun apoi 6 linguri de faina (puse in ploaie).

2. Crema: se foloseste un pachet de margarina Unirea care se amesteca cu 250 g zahar pudra. Separat se pune intr-o cratita 1/2 l lapte cu 4 linguri de faina si se amesteca cu cele 6 galbenusuri si se fierb pana se ingroasa. Numai atunci cand s-a racit complet se amesteca putin cate putin cu margarina Unirea (frecata si ea cu zaharul pudra).

3. Glazura: se face din 100 g margarina Unirea, 2 linguri cacao, 7 linguri zahar, 3 linguri apa care se pun intr-un vas micut si se fierb la foc potrivit pana se omogenizeaza si se pune peste prajitura.


Retete similare