Prajitura fina cu cocos si portocala

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • Portocale      fructe
  • 450 grame      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 250 ml      lapte
  • 75 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: bateti 9 albusuri spuma cu 15 linguri de zahar (aprox. 200g), se adauga 150g nuca de cocos si 4 linguri de faina. Coaceti la foc mic aprox. 15 minute.

2. Crema: amestecati 9galbenusuri cu 250g de zahar, 4 linguri de faina si 250ml lapte. Puneti pe foc pana se face o ciulama goasa. Adaugati un pachet de margarina Unirea original imediat ce s-a luat de pe foc. Dupa ce se racoreste crema putin, adaugati zeama si coaja rasa de la o portocala.

3. Asamblare: Taiati blatul copt si racit in doua foi. Pe prima foaie de blat puneti crema racita, asezati a doua foaie de blat peste care punet frisca si presarati 50g nuca de cocos. N.B. De preferat a se taia a doua zi. Pofta buna!


Retete similare