Prajitura fina cu cocos si portocala

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • Portocale      fructe
  • 450 grame      zahar tos
  • 9      oua
  • 250 ml      lapte
  • 75 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 9 albusuri se bat spuma cu 15 linguri de zahar (aprox. 200grame), se adauga 150 grame nuca de cocos si 4 linguri de faina. Se coace la foc mic aprox. 15 minute.

2. Crema: 9 galbenusuri se amesteca cu 250 grame de zahar, 4 linguri de faina si 250 ml lapte. Se pun pe foc pana se face o ciulama groasa. Se adauga un pachet de margarina Unirea original imediat ce s-a luat de pe foc. Dupa ce se racoreste crema putin, se adauga zeama si coaja rasa de la o portocala.

3. Asamblare: Blatul copt si racit se taie in doua foi. Pe prima foaie de blat se pune crema racita, se aseaza a doua foaie de blat peste care se pune frisca si se presara 50 grame nuca de cocos. N.B. De preferat a se taia a doua zi. Pofta buna!


Retete similare