Prajitura Florentina

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 25 linguri      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 7 linguri      lapte
  • 3 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foaie: 5 linguri zahar, se freaca cu 2 oua intregi, se adauga 5 linguri ulei usor ca la maioneza, 1-2 linguri smantana, 7 linguri lapte, 2 lingurite rase de amoniac stins cu otet, 1 praf mic de sare si faina cat cuprinde sa iasa o coca mai moale. Se fac 4 foi si se coc pe fundul tavii.

2. Crema: Se pun 10 linguri zahar la caramelizat. Se mesteca 10 linguri zahar cu 3 linguri de faina si o cana de lapte rece, se toarna peste zaharul ars fara a se lua de pe foc pana se topeste zaharul. Se adauga un pachet margarina Unirea si se amesteca pana se topoeste margarina.

3. Crema se pune peste foi in straturi, calda, ultimul strat fiind de crema. A 4-a foaie de faramiteaza peste ultimul strat de crema, se acopera cu un pergament si se preseaza. Se taie a 2-a zi.


Retete similare