Prajitura Florina

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 200 grame      unt
  • 3 linguri      cacao
  • 450 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 260 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat: 150 g margarina Unirea, 150 g zahar, 3 galbenusuri, 4-6 linguri lapte, putina sare, 500 g faina. Se face un aluat care se lasa 1/2 ora la rece. Apoi se fac 3 foi: 2 mai subtiri si una mai groasa, care se coc pe dosul tavii.

2. Crema: foaia groasa se da prin masina de tocat, se amesteca apoi cu 150 g zahar si 200 ml lapte si un pachet de unt (200 g), frecat spuma inainte. Se mai adauga 2-3 linguri cacao, 1 lingura ness, nuci macinate, alune, stafide. Crema obtinuta se aseaza intre cele 2 foi subtiri. Glazura se obtine din: 3 albusuri se bat spuma cu 150 g zahar si putina zeama de lamaie .

3. Se bat bine, se aseaza deasupra aburilor (se fierbe apa intr-un vas si se aseaza deasupra vasul cu spuma). Se bate pana se infierbanta si spuma devine lucioasa. Spuma calda se aseaza peste prajitura si se niveleaza cu un cutit umezit din cand in cand. Deasupra se presara ciocolata rasa. Prajitura se face cu 2 zile inainte de consum si se tine la rece.


Retete similare