Prajitura Flory

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: Se freaca galbenusurile cu un praf de sare, 6 linguri fanta de portocale si un pliculet de ness. Albusurile se bat spuma cu 250 gr zahar tos, apoi se adauga galbenusurile praful de copt, cacao cernuta si faina. Se coace compozitia intr-o tava unsa cu ulei si asezata hartie de copt. Cand s-a racit blatul se taie in doua parti si se stropeste fiecare parte cu fanta de portocale ramas.

2. Crema de lamaie: Se pregateste budinca conform instructiunilor dupa pachet (se pune mai putin lapte decat scrie pe plic pt a obtine o crema ferma,700 ml lapte), apoi se da la rece.250gr margarina Unirea Original se freaca cu mixerul spuma cu 150gr zahar pudra,apoi se incorporeaza in ea budinca racita, zaharul vanilat si zeama de la o lamaie.

3. Crema de ciocolata: Se bate cu mixerul 500 ml frisca Hulala impreuna cu un pachet de crema de prajituri cu gust de ciocolata si un pliculet de ness dizolvat in 2 linguri de apa fierbinte.Se stropeste primul blat cu fanta, se pune toata crema de lamaie,se asaza al- II-lea blat ,se stropeste cu fanta si se pune toata crema de ciocolata, apoi se rade deasupra 100 gr ciocolata amaruie. Se da la rece 3-4 ore,se portioneaza in patrate mici, se asaza pe platou si se pastreza pana la servire in frigider. Pt a avea pe paltou doua sortimente de prajituri puteti sa bateti 250 ml frisca cu 3 linguri finetii si 250ml frisca cu 2 linguri cu varf crema de prajituri cu gust de ciocolata. Se pune pe jumatate din blat crema cu finetii si in continuare crema cu gust de ciocolata. Ciocolata amaruie se rade pe toata suprafata.


Retete similare