Prajitura glazurata cu 2 blaturi

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 6 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 3 pliculet      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 11 buc      oua
  • 10 linguri      lapte
  • 200 grame      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Freci bine 5 galbenusuri cu 100 g zahar tos si o lingura cacao, adaugi treptat 10 linguri lapte caldut, 1/2 praf de copt si 200 g faina. Separat bati spuma, cele 5 albusuri cu 100 g zahar si le adaugi la compozitia de mai sus, o torni apoi intr-o tava unsa si o coci la foc potrivit. Bati 6 albusuri cu 200 g zahar si cand sunt bine batute adaugi 200 g nuci macinate, nesarate, torni compozitia intr-o tava unsa si se pune la cuptor.

2. Amesteci 6 galbenusuri cu 1 ou, 2-3 plicuri zahar vanilat, 12 linguri zahar si 3 linguri apa. Fierbi compozitia la aburi pana se ingroasa, separat freci spuma cu 300 g margarina dupa care adaugi prima crema racita cate o lingura. Fierbi 150 g zahar cu 3 linguri cacao si 3 linguri de apa, iar dupa ce da de 2-3 ori in clocot adaugi un sfert de margarina si mai lasi sa fiarba cam 5 minute.

3. Tai primul blat in 2 foi. Peste prima foaie intinzi jumatate de crema, apoi asezi blatul 2, intinzi crema ramasa, apoi asezi foaia 2 din primul blat.


Retete similare