Prajitura glazurata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 6 buc      oua
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru Blat: 6 albusuri, 200g nuca macinata, 3 linguri faina, 1 praf de copt. Se bat albusurile pentru spuma, se adauga zaharul, nuca macinata, faina si praful de copt. Se coc la foc potrivit.

2. Pentru Crema: 10 linguri zahar, 1 margarina Unirea, 200 g nuca taiata, 200 g ciocolata menaj neagra, 200 g ciocolata menaj alba, 6 galbenuse, 10 linguri ulei. Se caramelizeaza 5 linguri de zahar, apoi se adauga margarina si cele 6 galbenuse frecate cu zaharul ramas si nuca tocata. Compozitia se fierbe pana se ingroasa.

3. Ansamblare: Dupa ce se coace blatul, se topeste o portie de ciocolata cu 5 linguri ulei si se pune pe blat. Se lasa la racit, apoi se adauga crema , iar peste crema se adauga cealalta portie de ciocolata topita cu cele 5 linguri de ulei.


Retete similare