Prajitura glazurata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 6 albusuri, 200g zahar, 200g nuci macinate, 3 linguri faina, 1 praf de copt, 200g ciocolata alba menaj, 5 linguri ulei. Crema: 10 linguri zahar, 200g margarina unirea, 200g nuci prajite taiate marunt, 200g ciocolata neagra menaj, 5 linguri ulei

2. Blatul: Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga nuca, faina, praful de copt. Dupa ce se coace blatul se toarna peste el 200g ciocolata alba topita cu 5 linguri zahar si se da la rece.

3. Crema: Se caramelizeaza 5 linguri zahar si se adauga margarina Unirea. Se adauga apoi galbenusurile frecate cu 5 linguri zahar si nuca taiata marunt. Se amesteca crema si se pune la fiert pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Se intinde peste blatul cu ciocolata alba, peste care se toarna ciocolata neagra topita cu 5 linguri ulei.


Retete similare