Prajitura glazurata

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 100 grame      nuca
  • Mere      fructe
  • 60 grame      cacao
  • 625 grame      zahar tos
  • 3      oua
  • 400 grame      faina
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: 5 mere, 1.5 cana zahar (325 g zahar), 2 cani faina (400 g faina), 3 oua, 1 lingurita bicarbonat, 100 g nuci Glazura: 1 cana zahar (250 g zahar), 3 linguri cacao (60 g cacao), 4 linguri apa, 1/2 pachet margarina Unirea (125 g margarina Unirea)

2. Blatul se prepara astfel: se curata merele de coaja, se dau prin razatoarea mare, se adauga zaharul peste ele si se lasa sa se topeasca. Se adauga ouale si bicarbonatul stins, esenta, apoi se pune faina. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu margarina Unirea, se pun nucile maruntite deasupra, apasandu-se putin.

3. Se lasa la cuptorul, incalzit in prealabil, 30 minute. Dupa ce se scoate de la cuptor, se lasa la racit, se portioneaza in formele dorite, dupa care se toarna glazura. Aceasta se face din ingredientele pentru glazura enumerate mai sus, care se pun intr-un ibric, pe foc, pana se face o crema.


Retete similare