Prajitura in 2 culori

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 150 grame      zahar pudra
  • 1 pachet      Bicarbonat de sodiu
  • 175 grame      amidon
  • Portocale      fructe
  • 2 linguri      cacao
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 690 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 490 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat maro:125 gr margarina frecata cu 150 gr zahar farin,se adauga un ou intreg,2 linguri de cacao,1/2 plic amoniac stins,250gr faina,se imparte coca in doua. Se coc 2 foi pe fundul tavii

2. Blat alb: 5 albusuri batute cu 8 linguri zahar,4 linguri de apa,5 galbenusuri puse 1 cate 1,1/2 plic amoniac stins, 8 linguri faina. Se coace in tava.

3. Crema: 1l lapte.Se opresc 200 ml si se amesteca cu 175 gr amidon,300gr zahar,2 oua intregi,coaja si zeama de la o portocala.Restul de lapte se fierbe si se pune peste compozitie.Se pune pe foc pana se ingorasa dupa care se adauga un pachet de margarina unirea si 2 plicuri zahar vanilinat.Se pune foaie,crema,pandispan alb insiropat cu zeama de la o portocala,crema si iar foaie.


Retete similare