Prajitura in doua culori

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 3 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 450 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 10 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se pun treptat cele zece linguri de zahar, cele 10 galbenusuri amestecate cu un praf de sare, 10 linguri faina, mai varfuite, zaharul vanilat si esenta de rom. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se baga la cuptor pana se coace (cca. 20 minute-se incearca cu o scobitoare blatul, daca nu ramane aluat pe scobitoare, blatul este copt).

2. Dupa ce se raceste blatul, se taie patratele si se toarna siropul fierbinte peste aluat. Siropul se prepara astfel: se amesteca o cana de zahar cu un pachet de cacao, o cana apa, 1 esenta de rom si un pachet margarina Unirea.

3. Cand compozitia s-a omogenizat, peste aluatul rece se toarna siropul fierbinte.


Retete similare