Prajitura in doua culori

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 6 linguri      ulei
  • 200 grame      unt
  • 5 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 780 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 550 ml      lapte
  • 430 grame      faina
  • 175 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat 1: 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de ulei pana se face ca o maioneza. Separat se bat 6 albusuri cu 250 g zahar pana se intareste ca o bezea si se incorporeaza galbenusurile de mai sus. Se adauga 350 g faina, un pachetel praf de copt si arome. Se amesteca usor sa nu se lase albusurile si se toarna in tava tapetata cu hartie si se pune in cuptorul prealabil incalzit, se coace la foc potrivit.

2. Blat 2: 1 ou, 125 g margarina Unirea, 4 linguri zahar, 4 linguri smantana sau lapte, 2 linguri cacao, o lingurita amoniac stins si faina cat cuprinde. Se obtine un aluat moale si se imparte in doua parti. Se coace fiecare foaie pe dosul tavii unsa si tapetata cu faina. Crema: Se amesteca 5 linguri lapte rece cu 4 linguri faina pana se face ca o smantana si aceasta compozitie se amesteca cu 500 ml lapte. Se pune la foc potrivit sa fiarba, amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Se adauga 250 g zahar si se amesteca pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit. Pana se racoreste compozitia, punem intr-un castron 200 g unt si frecam untul pana devine pufos. Dupa ce s-a racit compozitia de lapte incorporam cate putin in untul frecat spuma si se adauga si zeama unei lamai.

3. Aceasta crema se pune peste blaturile de mai sus, prima foaie sa fie de la blatul 2, apoi blatul 1 si la urma din nou o foaie de la blatul 2. La urma se face glazura dintr-un pahar de zahar, 4 linguri apa, 3 linguri cacao, toate se pun pe foc pana da in fiert si se adauga 50 g margarina la urma, se ia de pe foc si se amesteca mereu in glazura pana se ingroasa.


Retete similare