Prajitura in valuri

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 100 min

Ingrediente

  • 450 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru aluat tai margarina bucati, o pui intr-un vas, o lasi sa se inmoaie, adaugi galbenusurile, zaharul si mixezi bine, dupa care pui faina si praful de copt si amesteci, incorporezi albusurile batute spuma alternativ cu laptele adaugand treptat. Imparti coca in 2, iar o parte o amesteci cu cacao.

2. Torni mai intai aluatul alb in tava unsa si tapetata, dupa care pui aluatul maro si netezesti. Asezi perele scurse si taiate peste aluatul maro apasan usor si-l bagi la cuptor 20 minte.

3. Dupa ce s-a racit blatul, fierbi laptele amestecat cu zaharul si praful de budinca pana se ingroasa, dupa care il lasi sa se raceasca, amestecand constant. Adaugi margarina moale, branza si mixezi foarte bine. Asezi crema peste blat si o lasi la frigider ca sa se intareasca. Decorezi cu glazura si tai prajitura portii.


Retete similare