Prajitura Inghetata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 30 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 300 grame      zahar tos
  • 10      oua
  • 500 ml      lapte
  • 170 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: 6 oua, 150 gr zahar, 30 gr cacao, 2 linguri otet, 70 gr faina, 1 praf de copt Crema: 4 galbenusuri, 150 gr zahar, 100 gr faina sau amidon, o esenta de vanilie, 500 ml lapte, 250 gr zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 50 gr ciocolata de menaj

2. Blatul: freci galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi otetul , cacaoa, praful de copt, faina si albusurile batute spuma tare si dai totul la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt, unsa in prealabil cu margarina

3. Crema: freci 4 galbenusuri cu 150 g zahar, adaugi 100 g faina sau amindon, esenta de vanilie si 500 ml lapte si pui pe foc sa fiarba pana se ingroasa. Dai la rece, apoi adaugi in aceasta compozitie margarina Unirea pentru creme frecata spuma cu 100 gr zahar pudra. Pui crema peste blatul racit si peste crema pui spuma rezultata din cele 4 albusuri batute spuma tare cu 200 g zahar pudra si 2 plicuri de zahar vanilat. Razi ciocolata deasupra, tai prajitura in bucati, daca doresti poti sa presari si bomboane colorate si apoi o bagi la frigider.


Retete similare