Prajitura insiropata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 6 linguri      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 5 linguri      ulei
  • 3 linguri      cacao
  • 550 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 300 grame      faina
  • 500 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: Se bat galbenusurile cu cele 5 linguri de ulei. Separat se bat cele 5 albusuri cu putina sare pana se fac spuma si apoi se adauga cantitatea de zahar. Peste albusurile batute se adauga galbenusurile, faina si mirodeniile. Compozitia se coace in tava tapetata cu hartie de copt, cuptorul fiind incins inainte. Dupa ce s-a copt se lasa la racit.

2. Sirop: Se pune pe foc apa, zaharul si cacaoa pana da in clocot, apoi se adauga margarina si se lasa pe foc pana se topeste margarina, dupa care se da deoparte la racit.

3. Crema: margarina se freaca cu 6 linguri zahar pudra, o lingura cacao si zeama de la o lamaie. Se taie blatul in doua parti si se insiropeaza ambele blaturi din loc in loc. Punem primul blat, peste care se pune jumatate din crema, apoi se aseaza cel de-al doilea blat peste care se adauga cealalta jumatate de crema. Deasupra se presara nuci rumenite si macinate sau ciocolata rasa.


Retete similare