Prajitura insiropata

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 2 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 6 linguri      ulei
  • 4 linguri      cacao
  • 2 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 2 cana      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 400 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluatul: Se bat 4 albusuri cu 1 cana de zahar tos, se adauga cele 4 galbenusuri si 200 ml lapte.peste compozitia obtinuta se adauga 500g faina si 2 pliculete de praf de copt si nu in cele din urma se adauga si cele 6 linguri de ulei.Se tapeteaza o tava de cuptor cu un pic de ulei si faina.Se toarna compozitia obtinuta in tava si se baga la cuptor pt circa 40min la foc moderat.

2. Siropul: Se topeste intr-o cratita la foc mic un pachet de margarina Unirea original.Se adauga 100ml lapte , o cana de zahar tos si cele 4 linguri de cacao.Se amesteca compozitia pana se topeste zaharul si apoi se ia de pe foc.

3. Taiem blatul care tocmai l-am scos de la cuptor in romburi si peste acesta turnam siropul cu o lingura astfel incat sa patrunda prin tot aluatul.Se presara la final cu nuca de cocos, se lasa la racit si apoi se serveste.


Retete similare