Prajitura Irina

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 cana      zahar pudra
  • 250 ml      Frisca
  • 8 linguri      ulei
  • 1 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 5 pliculet      zahar vanilat
  • 16 linguri      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 15 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 25 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul tos, apoi galbenusurile, praful de copt stins cu zeama de lamaie, uleiul, faina, 1 lingura de cacao si esenta de vanilie. Se unge tava cu margarina, se toarna compozitia si se baga la cuptor aproximativ 30 min.

2. Crema: Se freaca margarina cu zaharul farin si zaharul vanilat si se adauga galbenusurile. Dupa ce se raceste blatul, acesta se taie pe jumatate, se insiropeaza cu suc si se pune crema.

3. Deasupra se orneaza cu frisca si se rade ciocolata. Se serveste imediat. Pofta buna!


Retete similare