Prajitura Iulia

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 200 ml      Frisca
  • 100-200 grame      ciocolata
  • 50 grame      cacao
  • 200 grame      zahar tos
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Biscuitii se piseaza, se amesteca cu margarina si se modeleaza un blat care se pune in tava unsa in prealabil cu margarina topita si presarata cu faina. Se mixeaza branza cu zaharul, se adauga pe rand ouale, frisca si faina. Crema astfel obtinuta se imparte in doua parti: una alba, care se toarna peste blatul de biscuiti, iar in restul de crema se incorporeaza cacao si apoi se pune peste crema alba. Se coace la foc potrivit, se testeaza cu scobitoarea cand este gata.

2. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se poate glazura cu ciocolata topita alba sau neagra.

3. Sugestii: prajitura poate fi coapta intr-o tava rotunda iesind un tort minunat. Se poate inlocui cacaoa din partea a doua a compozitiei cu o lingurita-doua de ness amestecat cu putina apa sau un baton topit de martipan (250 g).


Retete similare