Prajitura Kattitesta

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 100 min

Ingrediente

  • 2 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 150 grame      zahar pudra
  • 1 cana      Frisca
  • 2 linguri      gem
  • 200 grame      unt
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 150 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 1 ceasca      lapte
  • 500 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foile: Din 500 g faina, 150 g zahar, 200 g margarina UNIREA Original, 3 galbenusuri, 1 praf de copt se prepara un aluat din care se intind 4 foi care se coc pe fundul tavii de la cuptor.

2. Crema: O foaie se faramiteaza marunt cu sucitorul si de inmoaie cu o ceasca de lapte, se adauga 150 g zahar pudra, 2 linguri de gem de caise, 3 galbenusuri, 200 g unt, si 2 ml esenta de rom.

3. Foile se umplu cu crema si se orneaza cu frișcă si kiwi. Se da la rece si se serveste dupa o zi. Pofta buna!


Retete similare