Prajitura Krista

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 35 min

Ingrediente

  • 200 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 7 linguri      lapte
  • 600 grame      faina

Mod de preparare

1. Se pune margarina Unirea intr-un vas si se freaca cu mixerul reglat la viteza mare cu cele 200 gr zahar se adauga galbenusurile pe rand, praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si faina cernuta in ploaie. Se framanta bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana, se imparte in doua. Se presara faina pe masa, se intinde prima foaie de dimensiunea tavii cu ajutorul sucitorului, se aseaza in tava unsa cu Unirea si tapetata cu faina, se pune compozitia din albus, gem si nuca, se asterne a doua foaie, se inteapa cu furculita si se introduce tava in cuptorul preincalzit timp de 25 minute, la cuptorul cu gaze treptele 2 si 3.

2. Cu ajutorul unui mixer reglat la viteza mare cele patru albusuri se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga gemul de prune si nuca tocata marunt. Cele 200 gr de ciocolata se amesteca cu 7 linguri de lapte si se topesc pe bain-marine. Cand prajitura este gata, (se desprinde de pe marginea tavii) se scoate din cuptor si se pune deasupra ciocolata topita sau se cerne zahar pudra cu vanilie, se taie a II-a zi.

3. Deoarece eu prefer dulciurile concentrate am ales sa pun deasupra glazura de ciocolata. Daca doriti sa aveti pe platou doua prajituri, eu de cele mai multe ori aluatul al II-lea il impart in doua parti. Intind o foaie cat jumatate din tava, si pe a II-a jumatate dau aluatul pe razatoare tinut putin la frigider. Cand prajitura este coapta, o scot din cuptor, pe partea cu foaie pun glazura de ciocolata si peste partea cu coca rasa cern zahar pudra.


Retete similare