Prajitura la metru

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1 ceasca      ulei
  • 3 linguri      cacao
  • 250 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 4 linguri      gris
  • 1 cana      lapte
  • 250 grame      faina
  • 375 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se separa galbenusurile de albus, se bate zaharul cu albusul si putina sare, separat galbenusurile se freaca cu uleiul dupa ce s-au batut albusurile se pun galbenusurile frecate cu uleiul, punem faina in ploaie, se bat la mixer. Jumatate din compozitie se amesteca cu 3 linguri de cacao si jumatate ramane alb. Se tapeteaza formele, se toarna compozitiile si se baga la cuptor 20 de minute.

2. Intre timp amestecam o cana lapte dulce si 4 linguri de gris, pe foc, adaugam coaja de lamaie. Dupa ce s-a racit grisul se freaca cu zahar pudra, plus margarina Unirea, se pune la frigider.

3. Dupa ce s-au racit checurile, le taiem felii de un deget si cel negru si cel alb si adaugam crema. Se lipesc feliile una de alta, una neagra una alba, si se pun pe tava. Pentru glazura avem nevoie de o jumatate de margarina plus 4-5 cuburi de ciocolata menaj, le topim pe foc. Adaugam esenta de rom, le amestecam pana se face o crema mai groasa, dupa care se toarna deasupra prajiturii. Se dau la rece, dupa care le taiem oblic.


Retete similare