Prajitura la pahar

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

Mod de preparare

1. Ingrediente blat: 1 pungă aluat sfărâmicios 150 gr. Unt Pentru cremă ai nevoie de: 500 ml smântână pentru frișcă Piure de fructe pe care fie îl poți cumpăra (topping de fructe) fie îl poti face tu din 500g Fructe congelate + 200 g zahăr + 1 lingură zeamă lămâie. Decor: 2 plicuri confetti de ciocolată UNIREA

2. Metoda: Adaugă mixul pentru aluat sfărâmicios și untul la temperatura camerei, într-un bol adânc. Amestecă ajutându-te numai de degete, fărâmițând aluatul, pentru cca. 2 minute, până obții un aluat nisipos. Pune aluatul într-un strat subțire, în tava tapetată cu hârtie de copt, la cuptorul încins la 190g, pentru 15 min. lasă să se răcească apoi fărâmițează aluatul.

3. Bate smântâna rece cu mixerul, până devine fermă și consistentă. Pentru piureul de fructe: pune pe foc fructele congelate împreună cu zahărul și zeama de lămâie. Lasă să fiarbă cca 15-20 min, amestecând pentru a nu se lipi. Strecoara apoi piureul printr-o sită, pentru a obține un sos/piure fin, fără semințe. Lasă să se racească complet. Pregătește cca 8-10 pahare, depinde de dimensiune. Pune un strat de biscuiți în pahar, apoi, ajutându-te de un posh, pune un strat subțire pe marginea paharului, de gem, apoi frisca și continuă în această ordine până umpli paharul. Decorează cu confetti de ciocolată.


Retete similare