Prajitura Lambada

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 250 grame      zahar pudra
  • 6 linguri      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 6 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: 6 oua, 2 plicuri budinca zmeura sau capsuni, 6 linguri zahar, 3 linguri faina. Albusurile se bat spuma tare cu 6 linguri de zahar. Galbenusurile se amesteca cu budinca si 3 linguri de faina. Se amesteca cele doua compozitii si se pun intr-o forma unsa si tapetata cu faina. Se coace circa 30-40 de minute.

2. Crema: 250 g margarina Unirea pentru creme, 250 g zahar pudra, 3 galbenusri, 3 linguri faina. Se freaca margarina cu zaharul pana devine o crema spumoasa si se adauga pe rand o lingura faina, un galbenusi se freaca bine si iarasi se adauga o lingura faina, un galbenus, se freaca si se adauga o ultima lingura de faina si ultimul galbenus.

3. Blatul racit se taie in doua pe orizontala. Se umple cu crema. Peste blat se adauga glazura de albus. 3 albusuri se bat spuma cu 150 g zahar pe baie de abur, ca pentru bezea. Se intinde uniform peste blatul umplut iar peste albus se rade ciocolata sau se poate pune o glazura rece de ciocolata.


Retete similare