Prajitura Lapte de pasare

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 250 ml      Frisca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 4 pliculet      zahar vanilat
  • 12 linguri      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 300 ml      lapte
  • 13 linguri      faina
  • 150 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Pentru blat : 8 albusuri batute spuma cu 8 linguri de zahar, apoi se incorporeaza 8 linguri de faina si un praf de copt. Se pune in cuptorul incins.

2. Pentru crema : 8 galbenusuri, 4 ling de zahar, 5 ling faina, 4 plic zahar vanilie si 300 mil lapte, se amesteca incet pana cand devine un fel de budinca. Se lasa la rece, si apoi se incorporeaza 150 margarina Unirea Creme cu 100g zagar.

3. Peste blatul racit se pune crema facuta iar peste se aseaza frisca batuta bine, si apoi ciocolata rasa sau cacao, dupa preferinte.


Retete similare