Prajitura Marius

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 550 grame      zahar pudra
  • 360 grame      gem
  • 250 grame      nuca
  • 30 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 8 buc      oua
  • 150 ml      lapte
  • 350 grame      faina
  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Frecati un pachet si jumatate de margarina Unirea cu 300g de zahar farin si putina sare-puneti pe rand cate un galbenus(8), un praf de copt si o lingurita de amoniac stins in 8 linguri cu lapte apoi puneti 350g de faina si albusurile batute spuma. Compozitia impartiti-o in trei: 2 foi din compozitia normala si una ocolorati cu cacao. Le coaceti la foc potrivit cca 25 min fiecare foaie.

2. Crema: O farfurie plina cu nuci macinate oparite cu lapte. Frecati zaharul(cca 200-250g) cu jumatate de pachet de margarina Unirea apoi incorporati cu nuca oparita si puneti esenta de rom dupa gust si zahar vanilat.

3. Cand foile s-au racit asamblati prajitura dupa cum urmeaza: foaia normala o ungeti cu gem (de piersici sau caise) ,puneti foaia maro si puneti crema de nuci,puneti foaia normala si pudrati cu zahar farin. Este prajitura preferata a sotului meu. Va doresc pofta buna.


Retete similare