Prajitura Marius

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 360 grame      gem
  • 250 grame      nuca
  • 30 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 550 grame      zahar tos
  • 8      oua
  • 150 ml      lapte
  • 350 grame      faina
  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Un pachet si jumatate de margarina Unirea se freaca cu 300 gr de zahar farin si putina sare-se pune pe rand cate un galbenus(8),un praf de copt si o lingurita de amoniac stins in 8 linguri cu lapte apoi se pun 350gr de faina si albusurile batute spuma. Compozitia se imparte in trei :2 foi din compozitia normala si una se coloreaza cu cacao. Se coc la foc potrivit cca 25 min fiecare foaie.

2. Crema: O farfurie plina cu nuci macinate oparite cu lapte. Se freaca zaharul(cca 200-250 gr) cu jumatate de pachet de margarina Unirea apoi se incorporeaza cu nuca oparita se pune esenta de rom dupa gust si zahar vanilat.

3. Cand foile s-au racit se asambleaza prajitura dupa cum urmeaza: foaia normala se unge cu gem (de piersici sau caise) se pune foaia maro si se pune crema de nuci se pune foaia normala si se pudreaza cu zahar farin. Este prajitura preferata a sotului meu .


Retete similare