Prajitura martisor

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 2 cana      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 2 cana      lapte
  • 300 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 5 oua, un pahar zahar, un pahar faina, 2 plicuri zahar vanilat, 250 g margarina Blat: se freaca margarina cu zaharul si separat se bat albusurile cu telul foarte bine, se adauaga galbenusurile cu putina sare si se omogenizeaza, apoi se aduga faina cernuta si totul se pune in tava. Se pune la copt, apoi blatul obtinut se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, taie blatul in doua si se umple cu crema.

2. crema: 1 cana de zahar, 2 cani lapte, 4 linguri faina, 1 pachet margarina Unirea, esenta vanilie Crema: se arde zaharul si se stinge cu o cana de lapte, se lasa pana fierbe laptele si se topeste zaharul ars, se amesteca laptele ramas cu faina pana se omogenizeaza bine.

3. Cand crema e calduta se aduga o esenta de vanilie si se umple blatul. Se portioneaza prajitura si se pune deasupra cate un martisor sau trifoi cu patru foi peste care se presara cacao sau zahar pudra.


Retete similare