Prajitura Maura

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 350 grame      zahar pudra
  • 200 grame      nuca
  • 3 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 4 linguri      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 4 linguri      lapte
  • 1 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. 6 galbenusuri se freaca cu 200 g zahar pudra, apoi 6 albusuri se bat separat. Se adaugain galbenusurile care s-au frecat cu zahar, cate o lingurita de spuma de albus si cate o lingurita de nuca macinata si un praf de copt, la urma se pune faina (o lingurita si jumatate).

2. Se pune intr-o tava si se coace la un foc potrivit. Tava trebuie tapetata cu faina sau se pune hartie de copt. Crema: 250 g margarina se freaca cu 150 g zahar pudra, se fierbe o cafea concentrata si se amesteca cu margarina. Se prajesc 150 g nuca (felii marunte) si se amesteca cu crema. Deasupra se pune glazura.

3. Glazura: 4 linguri zahar, 4 linguri lapte, 1/4 margarina, 3 linguri cacao, se amesteca pe foc.


Retete similare