Prajitura menaj

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 100 grame      ciocolata
  • 200 grame      zahar tos
  • 10      oua
  • 300 grame      faina

Mod de preparare

1. Se separa ouale, se bat albusurile bine de tot impreuna cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile tot pe rand, si la urma apa fiarta (clocotita). Dupa ce s-a format compozitia, o spuma groasa, se pune bicarbonat stins cu otet, si la urma faina cate putin. Se amesteca compozitia cu lingura de lemn, se pune ciocolata menaj, dar razuita (pe razatoarea mica). Se pune la copt 40-45 minute.

2. Crema: 1 pachet margarina Unirea, se freaca bine, apoi se pune cate putin Nutela sau Finetti (400 g). Se taie blatul in doua si se pune jumatate de crema intre blat, jumatate deasupra.

3. Se poate orna deasupra cu stafide. Pofta buna!


Retete similare