Prajitura Mihaela

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 2 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 50 ml      Frisca
  • 30 ml      ulei
  • 100 grame      ciocolata
  • 50 grame      cacao
  • 8 buc      oua
  • 250 grame      faina
  • 300 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Pentru blat se folosesc: 6 oua, 100 gr zahar, 3 linguri de sirop din zahar caramelizat stins cu 3 linguri de apa, 30 ml ulei, 250 gr de faina se amesteca cu un plic de praf de copt, 25 de grame de cacao si o lingurita de esenta de vanilie. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se amesteca pana se omogenizeaza.

2. Pentru crema se foloseste : un pachet de margarina Unirea pt creme 100gr zahar, 25 gr cacao, o lingurita de esenta de rom si 2 galbenusuri. Se topeste margarina, dar nu complet, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza pana se incheaga din nou. Dureaza unpic acest proces, dar va rezulta o crema fina foarte buna. Cand s-a inchegat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana cand se topeste, apoi se adauga cacaou si esenta de rom. Pentru sirop se utilizeaza: 100 gr zahar, 100ml apa, Zaharul il caramelizam dupa care il stingem cu 100 ml apa rece. Lasam la racit pana se dizolva complet. Blatul copt si racit il taiem in 2, il insiropam si repartizam crema. Uniformizam si acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat.

3. Pentru glazura utilizam : 100 gr ciocolata, 50 gr margarina unirea pt creme, 50 ml frisca lichida. Ciocolata se topeste impreuna cu margarina si frisca lichida. Se lasa la racit ,dar sa nu isi piarda consistenta lichida. Se repartizeaza uniform pe blatul de prajitura si se da la frigider pana se intareste glazura, se portioneaza si se serveste cu cate un mot de frisca.


Retete similare