Prajitura Mily

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri      cacao
  • 330 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 340 ml      lapte
  • 460 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: un ou,150g zahar,2 linguri de miere,4 linguri de lapte,o lingurita bicarbonat,100 g margarina Unirea, 400 g faina. Se amesteca toate ingredientele intr-o cratita pe foc dupa care se rastoarna in 400 g faina, se imparte compozitia in patru, se fac 4 foi care se coc pe fundul tavii.

2. Crema alba: 300 ml lapte, 3 linguri faina se fierb si se lasa la racit. Separat 250 g margarina se freaca, dupa care se adauga in crema fiarta, dar dupa ce s-a racit putin.

3. Glazura: 9 linguri zahar, 4 linguri apa, 4 linguri cafea, 2 linguri cacao, se fierb pana se dizolva. Se amesteca apoi cu 50 g de margarina. Se pune prima foaie, se unge cu glazura, apoi se pune un strat din crema alba. Se repeta operatiunea pana se termina toate foile. Deasupra se pune restul de glazura care in prealabil se mai ingroasa putin pe foc. Apoi se taie a doua zi.


Retete similare