Prajitura mister

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 300 grame      rahat
  • Mere      fructe
  • 200 ml      ulei
  • 50 grame      cacao
  • 700 grame      zahar tos
  • 500 grame      faina
  • 425 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: 1 cana zahar tos (250 g), o cana ulei (200 ml), 500 g faina (sau cat cuprinde pentru a obtine un aluat tare), o cana de apa rece. Foile: Se arde o cana de zahar tos (250g) si cand devine maroniu se stinge cu o cana de apa rece. Se mai dau in fiert pentru cateva clocote si apoi se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca dupa care se adauga ulei (200 ml) si faina (500 g) framantand bine pana la omogenizare, rezultand un aluat tare, care se imparte in trei.

2. Umplututa I: 1 kg mere dulci, o cana zahar tos (250 g), 50 g margarina Unirea. Merele se curata, se dau pe razatoare si se scurg foarte bine. Se adauga o cana de zahar tos (250 g) si 50 g ,argarina si se amesteca bine 10 minute pe foc mic. Se lasa sa se raceasca. Umplutura II: 300 g rahat, o lamaie, un pachet margarina Unirea (250 g). Rahatul se da prin masina de tocat carne si se freaca cu un pachet de margarina Unirea si cu zeama de la o lamaie.

3. In tava de la aragaz se intinde prima foaie peste care se toarna umplutura I (cu mere). Se intinde a doua foaie peste care se toarna umplutura II (cu rahat). Punem apoi a treia foaie. Se pune la cuptor pentru 40-45 de minute la foc foarte mic. Dupa ce se raceste se acopera cu glazura. Glazura: 125 g margarina Unirea, 200 g zahar tos, 50 g cacao, 8 linguri apa rece.


Retete similare