Prajitura Mona

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • rom ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 8 linguri      ulei
  • 1 pachet      praf de copt
  • 850 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 4 linguri      lapte
  • 8 linguri      faina
  • 750 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: Se separa intr-un castron albusul de galbenus, albusul se bate spuma dupa care se adauga usor zaharul batandu-se continuu pana se face o spuma tare, se adauga cele 4 linguri de lapte (inalzit). Galbenusurile se bat cu uleiul si se adauga peste albsuri. Se adauga usor faina si praful de copt, apoi esenta si cacao. Aluatul se toarna intr-o tava mare cu pereti inalti, unsa. Se introduce la cuptorul incins in prealabil se coace timp de 45 min.

2. Crema: Margarina moale se bate continu cu mixerul, se adauga zaharul putin cate putin amestecandu-se continuu. Cand sa topit zaharul din amestec se adauga cacao, zahar vanilat, esenta Se taie blatul in felii de circa 1 cm grosime, fiecare felie se insiropeaza si se unge cu crema. Se introduc la frigider circa 30 minute, se scot afara, se taie in patrate de 7-8 cm. Se dau prin ciocolata topita.

3. Se lasa cateva minute sa se raceasca ciocolata. Apoi se orneaza cu frisca. Pofta Buna!


Retete similare