Prajitura

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 ml      ulei
  • 3 linguri      cacao
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 250 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 250 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Albusurile de la cele 4 oua se bat cu un pic de sare apoi se adauga galbenusurile si zaharul apoi se adauga faina si merele amestecant usor pana se omogenizeaza. Apoi se adauga praful de copt. Intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina se toarna compozitia la foc potrivit.

2. Dupa ce este coapta se lasa putin la racit apoi se taie cubulete si se asaza pe un platou. Se face o glazura din 10 linguri zahar 8 de apa 3 de cacao si 1 pachet margarina Unirea.

3. Glazura se face asa: cacaua cu zaharul apa si margarina Unirea se amesteca si se pun la fiert la foc mic amestecand continu, apoi glazura fierbinte se pune cu o lingura pe prajitura taiata cuburi. Se poate orna cu nuca de cocos.


Retete similare