Prajitura

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 350 grame      zahar pudra
  • 250 grame      nuca
  • 3 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 6 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 150 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 4 galbenusuri frecate cu 150 g zahar pudra, 4 albusuri batute spuma, 150 g margarina Unirea, 150 g faina, 1 praf de copt, 2 linguri cacao. Crema I: 250 g nuca macinata se amesteca cu 150 g rom si 200 g zahar pudra.

2. Crema II: 4 oua intregi, 7 linguri zahar pudra se bat cu telul pe aburi pana se ingroasa. Separat, se freaca un pachet de margarina Unirea pentru crema si se amesteca cu compozitia de mai sus putin cate putin. Glazura: 6 linguri zahar, 3 linguri apa, 50 g margarina Unirea originar, o lingura cacao se fierb pana se topeste margarina.

3. Asamblarea: Se pune blatul pe un platou, peste el se pune crema I, apoi crema II si la urma glazura. Glazura nu este obligatorie. Se poate pune ciocolata rasa.


Retete similare