Prajitura

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 5 pliculet      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 10 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se topeste pe foc mic margarina cu zaharul si 3-4 linguri lapte. Cand sunt omogenizate bine se adauga nuca de cocos si apoi se ia de pe foc. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca ca la maioneza si se adauga peste compozitia cu margarina care s-a racit. Amestecul respectiv se pune intr-un vas mai mare si se adauga faina, laptele fiert si racit si se amesteca continuu.

2. La urma se adauga albusurile batute spuma amestecand usor cu o lingura de lemn.

3. Compozitia care este ca o smantana (nu foarte groasa), se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 45-50 minute. Cand s-a copt se pudreaza cu zahar vanilat si se lasa la racit in tava.


Retete similare