Prajitura

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 12 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 9 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca bine cele 7 galbenusuri cu 5 linguri de zahar, cu sare si zahar vanilat. Dupa omogenizare se adauga margarina moale, la temperatura camerei, si se amesteca bine. Apoi se adauga praful de copt, cele 9 linguri de faina se amesteca dupa care se toarna 1/4 l lapte amestecand bine sa nu se faca cocoloase.

2. Dupa omogenizare se rastoarna si restul de lapte, amestecandu-se in continuare. Separat se bat spuma cele 7 albuse cu 7 linguri de zahar. Spuma se toarna peste prima compozitie amestecand cu lingura de lemn de sus in jos, pana cand totul se omogenizeaza si devine fluid. Intr-o tava cu peretii inalti unsa cu margarina si tapetata cu faina se toarna compozitia. Se introduce tava in cuptorul incins si se coace la foc mic, timp de 45-60 min.

3. Nu va speriati : atunci cand o scoateti din cuptor, prajitura frumos crescuta se va lasa un pic. Atunci cand se raceste complet, se pudreaza cu zahar si se taie. Veti observa ca in timpul coacerii, s-au format de la sine doua straturi de blat si unul de crema la mijloc.


Retete similare