Prajitura

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 200 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 200 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingrediente: 200 g margarina, 200 g faina, 100 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, coaja de lamaie. Pentru ornat: 200 g zahar, 200 g nuci, 4 oua, gem de caise sau visine.

2. Amestecati margarina cu zaharul, faina si aromele si framantati un aluat potrivit de tare. Ungeti o tava cu margarina si tapetati-o cu faina, pe care puneti o foaie de aluat. Separat frecati galbenusurile cu zaharul, adaugati nucile trecute prin masina si albusurile batute spuma.

3. Peste foaia din tava intindeti un strat de gem, apoi albusurile cu nucile. Dati tava la cuptor, la foc potrivit timp de 35-40 min. Taiati prajitura calda, apoi lasati-o in tava sa se raceasca. Dupa racire puneti prajitura pe un platou intins.


Retete similare