Prajitura

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1 cana      zahar pudra
  • 3 linguri      amidon
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 cana      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 1 cana      lapte
  • 2 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: se bat albusurile spuma cu zaharul pana se intareste, apoi se adauga galbenusurile. Cele doua linguri faina se amesteca separat cu praful de copt (nestins) si se adauga in blat. Apoi unul cate unul cele 3 plicuri de budinca. Se amesteca bine si se pune compozitia in tava tapetata cu faina. Se lasa la cuptor (foc potrivit) coca 30-35 minute. Dupa ce s-a racit se taie pe jumatate si se umple cu crema.

2. Crema: 1 cana lapte se fierbe cu 3 linguri amidon si se da la racit. Se freaca un pachet margarina Unirea cu o cana zahar pudra.

3. Peste aceasta compozitie se adauga lingura cu lingura amidonul. Se pune zeama dupa gust, coaja de lamaie. Crema obtinuta se pune intre foi. Se orneaza cu frisca, se rade ciocolata. Se poate orna cu fructe.


Retete similare