Prajitura

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1,5 cana      nuca
  • Lamai      fructe
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 100 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 2 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. 250 g margarina Unirea se freaca spuma cu 100 g zahar tos. Se incorporeaza, alternativ, 5 galbenusuri, 1 lingurita praf de copt (nestins), si 2 cani faina. Intr-o tava, unsa cu ulei si tapetata cu faina, se intinde, cu mana umeda, acest aluat.

2. 5 albusuri se bat spuma tare (cu un pic de zeama de lamaie), dupa care se amesteca cu o cana si jumatate de nuca macinata.

3. Peste aluatul din tava se aseaza un strat subtire de gem de visine, apoi albusurile batute spuma si amestecate cu nuca. Tava se da la cuptor si se coace, la foc mic, 40-50 de minute. Cand este gata, se pudreaza cu zahar farin si se taie, dupa ce s-a racit, in forma de semiluna.


Retete similare