Prajitura paradis

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 15 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 250 ml      Frisca
  • Portocale      fructe
  • 200 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pregatirea blatului de biscuiti: 250g biscuiti, un pachet margarina, 100ml suc de porocale cu pulpa. Biscuitii se piseaza fin. Separat, intr-un vas se fierbe margarina cu sucul de la portocale(100 ml). Se ia vasul de pe foc si se adauga biscuitii pisati (in compozitia fierbinte), amestecandu-se bine pana la umezirea uniforma a acestora. Biscuitii astfel obtinuti se pun intr-o forma tapetata cu folie alimentara si se niveleaza cu ajutorul unei linguri. Blatul de biscuiti se da la rece pana la pregatirea cremei.

2. Pregatirea cremei: 5 oua, 200 g zahar, 200 ml lapte, 250 ml frisca lichida, 3 plicuri gelatina, esenta de lamaie. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana devin aproape albe, apoi se adauga laptele. Aceasta compozitie se incalzeste, fara a se fierbe, in baie de aburi ( bain-marie ) amestecandu-se cu un tel in continuu. Se adauga gelatina (2 pliculete) dizolvata in suc de portocale (incalzit in prealabil) sau in apa rece. Compozitia se incalzeste (nu se fierbe), apoi se lasa la racit, dupa care se adauga esenta de lamaie. Dupa racire se amesteca cu frisca batuta, apoi cu albusurile batute spuma (pentru un rezultat mai pufos si mai voluminos, recomand ca la batutul albuselor sa se adauga foarte putina sare). Crema se intinde peste blatul de biscuit si se da la rece pentru 30 min. Pe suprafata cremei se aseaza in mod decoratv portocale.

3. Pregatim si gelatina transparenta conform instructiunilor de pe pachet. Amestecam cu 3 linguri de zahar si se pune si 300 ml apa si se pune putin pe foc mic, max 1-2 minut pana se dizolva bine gelatina. Se toarna peste decorul de portocale, apoi se da la rece o ora pana la servire.


Retete similare