Prajitura pentru diabetici

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 1/2 pachet      praf de copt
  • 4 pliculet      zahar vanilat
  • 6 buc      oua
  • 8 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: Bateti spuma, cu ajutorul mixerului reglat la viteza mare, galbenusurile cu 6 linguri zahar,zaharul vanilat. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare si le incorporati in compozitia de galbenusuri. Amestecati faina cu praful de copt si incorporat-o in compozitia de mai sus. Turnati compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit timp de 25 minute. Cuptorul electric: aproximativ 160gade Celsius(preincalzit ): Cuptorul cu aer cald: 150gade Celsius (preincalzit ). Cuptoru cu gaze: treptele 2-3 (preincalzit). Lasati blatul copt sa se raceasca in tava, apoi desfaceti usor hartia de copt si taiati in doua parti pe orizontala.

2. Crema: Intr-un vas mixati cu mixerul reglat la viteza mare, aproximativ 3 minute, 3 plicuri Crema de prajituri cu gust de vanilie impreuna cu 750ml Santal (rece, de la frigider) si 9 linguri de zahar. Cu ajutorul unui mixer bateti spuma 250g margarina Unirea Original impreuna cu 6 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vanilat si apoi adaugati treptat (lingura cu lingura) crema de vanilie amestecand continuu.

3. Preparati 1 plic praf de frisca light conform instructiunilor de pe ambalaj,la final adaugati un plic intaritor frisca. Asamblarea: Prima foaie de blat o stropiti cu Santal de portocale, asezati un strat de rondele de banane, puneti jumatate din crema, asezati a-II-a foaie de blat , stropiti si asazazi un strat de banane, restul de crema. Radeti ciocolata deasupra, ornati cu frisca si dati prajitura la rece pentru 3-4 ore.


Retete similare