Prajitura Petre-Roman

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 11 linguri      zahar pudra
  • 4 cana      zahar tos
  • 11 buc      oua
  • 1 cana      lapte
  • 8 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: 8 oua, 8 linguri zahar pudra, 8 linguri nuca macinata, 8 linguri faina. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul iar se bat pana se topeste zaharul, in cele din urma se amesteca cu celelalte ingrediente pana iese un aluat nici moale nici tare se imparte in 3 foi care se coc pe dosul tavii si dupa ce sunt coapte se tropesc cu o cana zahar ars lichid.

2. Crema: 3 galbenusuri, 3 cani zahar, 1 cana lapte, 1 pachet margarina Unitrea. Se pune pe foc mic galbenusurile, zaharul si laptele si se amesteca pana ce se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se adauga margarina, se amesteca bine, se umple foile.

3. Glazura: 3 linguri zahar pudra, 3 albusuri batute spuma. Se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa, se glazeaza prajitura si deasupra radem ciocolata.


Retete similare