Prajitura piknik

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri      cacao
  • 400 grame      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 1 cana      lapte
  • 9 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Pentru blat: Frecam 6 galbenusuri cu 200 grame zahar, adaugam 2 linguri cacao, 6 linguri faina, 1 lingurita de bicarbonat si albusurile batute spuma. Torni compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si o coci la foc potivit aproximatov 30 de minute.

2. Cremele: Amestecam 3 oua batute spuma, adaugam 200 grame zahar, 3 linguri faina, laptele si apoi le fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa. Dai compozitia deoparte, o lasi sa se raceasca putin apoi adaugi margarina frecata spuma si omogenizezi crema. Imparti in doua crema. Intr-una adaugi 2 linguri cacao, in una 2 linguri nuca de cocos. Rasturnam blatul racit, intindem crema de cocos, apoi punem biscuitii pe care i-am stropit cu putina apa cu zahar vaniliat.

3. Deasupra intindem crema de cacao si presaram cocos.


Retete similare