Prajitura Pitigoi

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 4 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 4 linguri      cacao
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 40 linguri      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 100 ml      lapte
  • 14 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Aluat: Se separă 8 albuşuri de 8 gălbenuşuri, după care cele 8 albuşuri se bat spuma cu 4 linguri de zahăr, iar cele 8 gălbenuşuri se bat tot cu 4 linguri de zahăr la care se adaugă 2 linguri de cacao si 2 linguriţe de esenţă de vanilie si rom. Ultima compoziţie, cea cu gălbenuşuri, se încorporează in cea cu albuşuri. Apoi se adaugă in ploaie 8 linguri de făină amestecând si la sfărşit praful de copt. Intre timp, vom lăsa cuptorul să se incălzească aproximativ 10 min. Vom unge tava uscată cu puţină margarină si tapetată cu făină. Vom turna compoziţia deja preparată in tavă si o vom introduce in cuptor la foc mic aproximativ 20-25 minute până coace.

2. Sirop: Vom fierbe 600 ml apă cu zahăr după gust (aprox 9 linguri) la care adăugăm 2 linguriţe de esenţă de rom si vanilie si zeamă de lămăie. Siropul se pune peste aluatul rece, nu fierbinte. Crema: Vom bate 2 oua întregi cu 15 linguri zahăr ( cam 250 grame), 100 ml de lapte ( 1 cească si jumătate), zeama de lămâie si 6 linguri de făină adăugate in ploaie. Apoi compoziţia se pune la fiert la foc mic amestecând continuu până se îngroaşă. Aveţi grijă să nu se lipească. Imediat după ce s-a îngroşat şi o luaţi de pe foc adăugaţi 200 grame de margarină Unirea pt creme, astfel crema va fi mai fină, spumoasă si delicioasă. Crema se întinde pe aluatul însiropat uniform.

3. Glazura: Se pune la fiert 8 linguri de apă cu 8 linguri de zahăr si 2 linguri de cacao. La sfârşit se adaugă 50 grame de margarină Unirea pt un aspect mai cremos.


Retete similare