Prajitura pufoasa

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 25 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 3 linguri      zahar pudra
  • 1 pachet      praf de copt
  • 600 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 7 linguri      gris
  • 500 ml      lapte
  • 350 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pt blat se cantaresc ouale si se adauga atat zahar cat si faina, conform gramajului oualor. Galbenusurile se freaca cu zaharul si apa pana se obtine pasta. Albusurile batute spuma, se amesteca cu galbenusurile.

2. Se toarna faina, amestecata cu praful de copt si se amesteca. Se unge tava si se pune compozitia dupa care se baga la cuptor (175 *C 25-30 min). Dupa ce s-a racit se taie in doua si se unge cu crema preparata.

3. Pentru crema se amesteca laptele cu zaharul si grisul, se pune la foc si se amesteca continuu pana se obtine pasta. Se ia de pe foc si se adauga margarina originala Unirea si esenta de migdale sau lamaie si se unge prajitura.


Retete similare