Prajitura Ramona

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 4 linguri      zahar pudra
  • 1 cana      nuca
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1000 grame      zahar tos
  • 12 buc      oua
  • 7 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pandispan: Se bat spuma 6 albusuri cu 6 linguri de zahar tos, se adauga 6 galbenusuri si jumatate din fiola de esenta de vanilie, 7 linguri de faina (in ploaie) si praful de copt stins. Compozitia astfel obtinuta se aseaza in tava (tapetata cu ulei si faina) si se introduce in cuptorul incins la 180 grade C timp de o ora, pana se coace uniform.

2. Crema: 250g de margarina Unirea Original de bat spuma cu 4 linguri de zahar pudra, se adauga, pe rand, cele 6 galbenusuri, 2 linguri de cacao si fiola de esenta de rom. Crema se intinde uniform peste pandispanul caldut si impreuna se introduc in frigider.

3. Bezea: Cele 6 albusuri ramase se bat spuma cu 10 linguri de zahar tos (una cate una). Se adauga jumatate de fiola de esenta de vanilie. Separat, 7-8 linguri de zahar tos se ard pana capata culoarea cafeniu deschis si se rastoarna continuu peste albusurile spuma asigurandu-se continuitatea baterii compozitiei pana la uniformizarea culorii. Bezeaua astfel obtinuta se intinde peste pandispanul acoperit cu crema. Miejii de nuca taiati marunt si prajiti se presara peste bezea si imediat prajitura se portioneaza.


Retete similare